window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-29456577-10');
Dakdekker Tilburg

Dakdekker Tilburg

Voor een goede dakbedekking. Dat bespaart energie en voorkomt lekkages

Dakbedekking moet minimaal aan twee eisen voldoen. Een dak moet isoleren en het mag natuurlijk niet lekken. Maar hoe weet je nu welke soort het beste is? Overal dezelfde platte daken, maar zoveel verschillende soorten.
Dakdekker Tilburg brengt POCB Dakbedekking aan op platdak

Dakdekker Tilburg Services

Dakinspectie en dakcontrole – voorkom lekkages

Dakinspecties zijn belangrijk om de staat van uw dak te controleren. Bij een regelmatige inspectie en onderhoud worden problemen met uw dakbedekking tijdig opgespoord en verholpen. Ieder dak heeft flink te leiden van de Nederlandse weersomstandigheden en dat kan vervelende consequenties hebben. Door de regen en zon wordt de dakbedekking aangetast met mogelijke lekkages tot gevolg, Tevens kan de wind gevaarlijke situaties met loszittende dakpannen veroorzaken.

Voorkom een lekkage
Een dakinspectie heeft een preventieve werking. Op termijn bespaart u hiermee kosten. Wanneer een lekkage ontdekt wordt, is het in feite al te laat. Vocht en schimmel hebben de plafonds en muren dan al dusdanig aangetast, dat de kosten voor het vervangen of repareren van uw dak flink kunnen oplopen. Door uw dakbedekking regelmatig te laten inspecteren door onze deskundige dakdekkers, voorkomt u deze ellende op voorhand. Mogelijke verstoppingen, rotte plekken of gaatjes worden tijdig gesignaleerd, met als gevolg dat de levensduur van uw dak aanzienlijk wordt verlengd.

Dakinspecties voor uw gehele dak
Bij een dakinspectie controleren we uiteraard de staat van alle onderdelen op uw dak. Denk daarbij aan schoorstenen, dakgoten, regenpijpen, lichtkoepels, etc. Een mankement aan één van deze onderdelen kan namelijk gevolgen hebben voor de waterdichtheid van uw dak.

Een dakinspectie kost € 75,-. Mocht er een reparatie uit voortvloeien, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de eindfactuur.

Dakbedekking soorten

Platte daken zijn vervaardigd van draagbalken met daarop houten planken en wordt bedekt met afdekmateriaal. Een plat dak is echter nooit helemaal plat. Elk plat dak heeft een lichte helling zodat het regenwater wat er op komt te liggen, afgevoerd kan worden. Daarom is ook elk plat dak voorzien van een waterafvoer.

Ook in het geval van platte daken kan slijtage zorgen voor lekkage. Om dit te voorkomen kan Dion Ketelaars installatietechniek inspectiewerkzaamheden uitvoeren. Bij gebreken voeren we correctiewerkzaamheden uit.

Wilt u meer weten, of een vrijblijvend advies? Neem contact op met ons. Frank van Hest komt graag langs om u te adviseren.

We bieden u een een ruim assortiment dakbedekking. Afhankelijk van uw situatie bepalen de beste oplossing.

Kunststof Dakbedekking

Een plat dak renoveren met kunststof

Afhankelijk van de toepassing kiezen we een bepaalde oplossing. Onderstaand de materialen die we het meeste gebruiken.

Resitrix – De unieke materiaalcombinatie van hoogpolymeer SBS en EPDM zorgen voor unieke producteigenschappen. Een hoog gebruiksgemak, gecombineerd met de bewezen voordelen van EPDM. Extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar (SKZ-studie). Blijvend elastisch en flexibel tot 500%. Uiterst duurzaam (EPD gecertificeerd). Vrij van weekmakers.

Renolit Alkorplan F – Thermoplastische soepele kunststofdakbaan op basis van PVC-P, gewapend met polyesterweefsel. Doorlopende technische goedkeuring BUtgb en CTG. Certificaat op aanvraag beschikbaar. Tevens in verschillende kleuren leverbaar.

POCB dakbedekking renovatie

POCB een ijzersterk en duurzaam éénlaags dakbedekkingssysteem

POCB is een van de meest duurzame producten voor een dakbedekking renovatie. Icopal Universal bestaat uit een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) versterkt met glasvezel en polyester.

Resultaat: een ijzersterk, beloopbaar, flexibel éénlaags dakbedekkingssysteem. Tevens is het UV- en weerbestendig is. Door de geringe laagdikte – slechts 3,2 millimeter – is het gebruik aan grondstoffen per m² minimaal. En door de combinatie van laagdikte, sterkte en flexibiliteit laat het zich heel goed in details verwerken.

Met deze eigenschappen verenigt Icopal Universal de voordelen van kunststof dakfolie (PVC, EPDM) en op bitumen gebaseerde dakbedekkingen. Daarnaast is Icopal Universal volledig recyclebaar na de lange levensduur van circa 30 jaar. En mag daarom het DUBOkeur® merk dragen.

Het resultaat is van deze combinatie een milieuvriendelijke en betrouwbare dakbedekking met langdurige waterdichtheid.

Typische eigenschappen van POCB zijn:

(bron: icopal.nl)

 • Volledig recyclebaar. Milieuvriendelijker dan welke dakrol dan ook.

 • Corrosiebestendigheid

 • Geschikt voor groene daken

 • Bestendig tegen anorganische zuren, alkaliën, zouthoudende oplossingen

 • UV- en weersbestendigheid

Wat maakt POCB dakbedekking zo bijzonder?

 • POCB dakbedekking, Icopal Universal, heeft een beter milieuprofiel dan welke dakrol dan ook. Er is minder materiaal nodig, het is gemakkelijk en volledig te recyclen, Andere voordelen: lage LCA materialen, minder uitstoten in toepassing, groene energie gebruikt voor productie.

 • POCB dakbedekking aanbrengen kan eenvoudig en is op alle ondergronden (metaal, hout, bitumen etc.) toepasbaar.

 • Heeft geen meetbare veroudering en is daarmee duurzamer dan welke dakrol ook.

 • De meest universeel toepasbare dakbedekking. Het kan op alle ondergronden via meerdere verwerkingstechnieken worden aangebracht. Gebruik het als vijverfolie of dakbedekking voor een tuinhuis of onder daktuinen.

 • Door het brede lasvenster kan het veel gemakkelijker worden verwerkt, onafhankelijk van temperatuur en wind.

 • POCB dakbedekking biedt de beste weerstand tegen impact zoals hagel en gloeiende voorwerpen.

 • Dikker dan kunststof folie als EPDM of PVC, maar dunner dan bitumen. Éénlaagse systemen zijn door minder materiaalverbruik economischer en milieubewuster (bijvoorbeeld in de logistiek). Maar ze hebben door de geringe baandikte minder weerstand tegen weersinvloeden en mechanische belasting. Icopal Universal is de ideale oplossing, door de 3,2 mm baandikte biedt het stabiliteit en zekerheid op het dak, maar is ook milieubewust, economisch en handzaam in gebruik.

EPDM dakbedekking Renovatie

Een plat dak renoveren met EPDM

EPDM is een waterbestendig rubber en inmiddels een bewezen dakbedekkingssysteem. Het is niet de goedkoopste oplossing, maar het is perfect als weerbare dakbedekking. De lange levensduur van 40 to 50 jaar en bijna onderhoudsvrije eigenschappen maken het daarom een populair product.

Ondanks nieuwe systemen, wordt EPDM als dakbedekking nog steeds voorgeschreven in bestekken voor nieuwbouw en renovatie.

Nieuwe stroken plaatsen met brander

Voordelen dakbedekking renoveren met EPDM

EPDM Dakbedekking renovatie voor platte daken

Lange levensduur: EPDM gaat 40 tot 50 jaar mee.

 • EPDM scheurt niet. Dat komt door de specifieke compositie met elastomeren voor een elastische eigenschappen. Door de elasticiteit scheurt EPDM niet door krimping tijdens koude temperaturen en uitzetting tijdens warme temperaturen.

 • Het dak heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Als het dak beschadigd, dan is het makkelijk te repareren met zelfklevende folie. Daardoor blijft de schade klein en oppervlakkig.

 • Het dak blijf beloopbaar. Dankzij de stabiliteit die EPDM biedt, blijft het dak beloopbaar. Het rubber smelt niet op hete dagen, daardoor kan je op een warme dag gewoon het dag op. Tevens scheurt het dak niet tijdens het bewandelen op de koude dagen.

 • EPDM over de huidige laag aan te brengen. In de meeste gevallen is EPDM geschikt om over de huidige dakbedekking te leggen. Daarnaast is het geschikt voor bijna elk type dak. Ondanks dat het meestal op platte daken is te vinden.

 • Geschikt als onderlaag voor groene daken. EPDM is waterproof en bestand tegen wortels. Daarmee is het een ideale basis voor een groen dak.

Kosten vervangen plat dak met EPDM

Een plat dak renoveren met EPDM

Als basis voor het renoveren van de dakbedekking gebruiken we EPDM rubber. EPDM is geschikt voor voor bijna elk plat dak. Bovendien is EPDM zeer gebruiksvriendelijk, duurzaam en biedt het de mogelijkheid tot recyclen.

Bitumen dakbedekking

Een plat dak renoveren met bitumen

Bitumen dakbedekking kan 20 tot 40 jaar meegaan. Echter heeft een dakbedekking van bitumen onderhoud nodig.

Een bitumen plat dak moet je in de regel 2 keer per jaar controleren op schade omdat bitumen kan versplinteren.

Icopal, Eshaflex 370 – Kan worden toegepast als SBS-toplaag op vrijwel alle dakconstructies.

Icopal, Eshaflex TK 60 zwart – Elastomeerbitumen lasbaan, bovenzijde met zwarte leislag.

Koper-, lood- en zinkwerk

Nieuwbouw en renovatie van zinken dakgoten.

Samen met buren dakbedekking renoveren

Bespaar kosten door de dakrenovatie samen te doen

Woont u in een aaneengesloten woning dan is het uiteraard belangrijk om aan uw buren te denken. Dit om 3 redenen:

1. Samen een dakrenovatie laten uitvoeren: De kans is groot dat de daken van uw buren uit hetzelfde jaar komen als uw dak. Klop daarom bij uw buren aan met de vraag of zij ook openstaan voor een dakrenovatie. Mag een dakdekker de dakbedekking op een groter oppervlak vervangen, dan daalt vaak de prijs per m2 én betaalt u bepaalde kosten slechts eenmalig, zoals voorrijkosten en de kosten voor het huren van bijvoorbeeld een steiger. U bent dan met alle deelnemende buren voordeliger uit. Daarnaast verkleint u de kans op lekkage tussen de oude en nieuwe laag dakbedekking.

2. Vrije keuze in dakbedekking: U bent vrij om voor een ander soort dakbedekking te kiezen dan uw buren. Dit hoeft u niet aan te geven bij de gemeente máár komen er klachten en vindt de gemeente het geen mooi gezicht dan heeft de gemeente het recht om achteraf op te treden. De gemeente is dan in de gelegenheid om vast te stellen dat er sprake is van strijd met redelijke eisen van welstand. Maak goede afspraken met uw buren en zorg dat de door u gekozen dakbedekking wel in het plaatje past.

3. Licht uw buren in: Besluiten uw buren niet mee te doen met de dakrenovatie, licht ze dan wel goed in over uw dakrenovatie. De klus heeft tenslotte ook invloed op hun dak. Vraag naar wat zij belangrijk vinden om te weten over de dakrenovatie, zodat u straks geen boze buren heeft.

Reeds uitgevoerde dakbedekking projecten

Bekijk hier enkele dakrenovaties

Woont u in een aaneengesloten woning dan is het uiteraard belangrijk om aan uw buren te denken. Dit om 3 redenen:

1. Samen een dakrenovatie laten uitvoeren: De kans is groot dat de daken van uw buren uit hetzelfde jaar komen als uw dak. Klop daarom bij uw buren aan met de vraag of zij ook openstaan voor een dakrenovatie. Mag een dakdekker de dakbedekking op een groter oppervlak vervangen, dan daalt vaak de prijs per m2 én betaalt u bepaalde kosten slechts eenmalig, zoals voorrijkosten en de kosten voor het huren van bijvoorbeeld een steiger. U bent dan met alle deelnemende buren voordeliger uit. Daarnaast verkleint u de kans op lekkage tussen de oude en nieuwe laag dakbedekking.

2. Vrije keuze in dakbedekking: U bent vrij om voor een ander soort dakbedekking te kiezen dan uw buren. Dit hoeft u niet aan te geven bij de gemeente máár komen er klachten en vindt de gemeente het geen mooi gezicht dan heeft de gemeente het recht om achteraf op te treden. De gemeente is dan in de gelegenheid om vast te stellen dat er sprake is van strijd met redelijke eisen van welstand. Maak goede afspraken met uw buren en zorg dat de door u gekozen dakbedekking wel in het plaatje past.

3. Licht uw buren in: Besluiten uw buren niet mee te doen met de dakrenovatie, licht ze dan wel goed in over uw dakrenovatie. De klus heeft tenslotte ook invloed op hun dak. Vraag naar wat zij belangrijk vinden om te weten over de dakrenovatie, zodat u straks geen boze buren heeft.

Ambachtelijk afdichten met bitumen

Bitumen Gieten

Zinkwerk dakbedekking plaatsen

Dakkapel bedekken met zink

Opname ter plaatse

Voor een opname ter plaatse berekenen wij € 75,= inclusief btw zodat een offerte kan worden opgemaakt voor u. Indien u na ontvangst van de offerte ons de opdracht gunt zullen wij € 75,= inclusief btw in mindering brengen op de eindfactuur.

John en Joost
 • Dion Ketelaars Installatietechniek

 • Galjoenstraat 45
  5017 CL Tilburg

Stel vrijblijvend uw vraag over dakbedekking en krijg snel antwoord.

  Voor een opname ter plaatse berekenen wij € 75,= inclusief btw zodat een offerte kan worden opgemaakt voor u. Indien u na ontvangst van de offerte ons de opdracht gunt zullen wij € 75,= inclusief btw in mindering brengen op de eindfactuur.

  115 jaar ervaring

  Vakmanschap sinds 1906

  Vakmanschap sinds 1906

  Al ruim 115 jaar een Tilburgs familiebedrijf en het vak zit ons in de genen

  Vriendelijke experts

  Altijd vriendelijke vaklieden

  Vakmanschap met een lach

  De expert is vriendelijk, komt op tijd en respecteert uw bezittingen en woning

  Gecertificeerd bedrijf

  Gecertificeerd installatiebedrijf

  Expertise gegarandeerd

  Gecertificeerd op kwaliteit en gegarandeerde expertise

  FAQ – Vaker gestelde vragen over dakbedekking

  Hoe onderhoud ik een plat dak?

  Een plat dak onderhoud je door het minimaal twee keer per jaar te reinigen met een harde bezem. Het dak is dan schoon en klaar om te inspecteren. Inspecteer  het dak in het voor- of najaar, want in de zomer kan het of zacht zijn of er kunnen breuken ontstaan omdat het vriest. Doet u het liever niet zelf? Neem contact dan contact op met ons. 013-5421995

  Waarom slijten mijn dakranden?

  Dakranden slijten doordat zij meer te lijden hebben van wind, regen etc. Regen spoelt het ontbonden materiaal weg, hierdoor gaat onderliggend bitumineus materiaal oxideren. Met POCB heb je hier een stuk minder last van. POCB oxideert niet en is bestand tegen UV-belasting.

  Ga naar de bovenkant