Subsidie op energie besparing

Betere isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen: waar betaal je het van? Check altijd of er subsidies en leningen beschikbaar zijn. En misschien kun je extra lenen via je hypotheek. 

Veel informatie over mogelijkheden vind je via onderstaande links.

Krijg je subsidie op het plaatsen van een (hybride) warmtepomp als je in Tilburg woont?

(bron: rijksoverheid.nl)

Datum: 24-1-2024

U kunt subsidie krijgen als u een (hybride) warmtepomp koopt. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het is een duurzamer alternatief voor een cv-ketel op aardgas.

De warmtepomp is 1 van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De waterpomp moet daarvoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet u de warmtepomp bijvoorbeeld gebruiken om de woning te verwarmen. En een erkende installateur moet het apparaat plaatsen.

Hoogte subsidie: gemiddeld 30% van de kosten

De subsidie voor een (hybride) warmtepomp dekt gemiddeld 30% van de kosten voor de warmtepomp én de installatie ervan. Als uw warmtepomp (merk en type) op de apparatenlijst (meldcodelijst) staat, ontvangt u minimaal € 500 subsidie. Op de lijst staat het subsidiebedrag per type warmtepomp.

Subsidie op warmtepompen in Tilburg

Krijg je subsidie als je je woning isoleert?

(bron: rijksoverheid.nl)

Datum: 24-1-2024

Een huis dat effectief geïsoleerd is biedt diverse voordelen, waaronder een vermindering van kou en tocht, een lagere energierekening en een reductie in de uitstoot van CO2. Opmerkelijk is dat maar liefst twee derde van de Nederlandse woningen nog niet beschikt over adequate isolatie, wat aantoont dat er nog veel ruimte voor verbetering is op dit gebied.

U kunt subsidie krijgen om uw huis te isoleren en verduurzamen. Ook als dat een monument is. Ook verenigingen van eigenaren (vve’s) kunnen subsidie aanvragen. Huiseigenaren en vve’s kunnen ook tegen lage rente geld lenen om hun woning te isoleren.

Subsidie op isoleren woning in Tilburg

Subsidie op zonnepanelen

(bron: rijksoverheid.nl)

Datum: 24-1-2024

Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, genereer je je eigen duurzame energie. Deze panelen zijn goed voor het milieu en bieden gedurende hun levensduur een aantrekkelijk financieel rendement. Kom erachter wat de kosten en baten zijn en leer hoe je het maximale uit jouw zonnepanelen kunt halen.

Er zijn verschillende financiële regelingen om de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken.

Goedkoop geld lenen voor aankoop en installatie van zonnepanelen

Om zonnepanelen te betalen, kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Met deze lening kunt u energiebesparende maatregelen in of aan uw huis betalen.

Geen btw op zonnepanelen

Sinds 2023 is de btw op zonnepanelen 0%. Dit nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geplaatst op woningen of bijgebouwen van een woning.

Lees meer op de site van rijksoverheid.nl

Subsidie zonnepanelen